Alla landets stora dagstidningar har ordnat med någon typ av blogglösningar som låter deras ledarprofiler bre ut sig om frågor som ofta inte ryms på ledarsidorna. Det är bloggar som kanske främst är till för dem som vill djupdyka i samtida samhällsdebatt.

Svenska Dagbladet och DN är två av de mest tongivande. Här kan du som är särskilt intresserad av vissa ämnen läsa texter skrivna av initierade skribenter där de utvecklar idéer och tankar som inte riktigt fick plats i huvudartiklarna.

Det finns självklart mer att välja på än politik. De flesta av dagstidningarnas stora profiler brukar ha fått någon form av dedikerad blogg. Om du bor i någon av Sveriges större städer kan du till exempel hitta texter om vad som händer lokalt. Alternativt vill du kanske hänga med i vad som händer i musikvärlden. Mat, inredning, mode och litteratur är andra exempel, listan fortsätter. Det finns gott om kvalitetstexter att hitta i snart sagt varje ämne.

Man väljer själv sin mer eller mindre udda blandning av skribenter. Det ger om inte annat något extra att läsa efter att man har plöjt igenom allt det intressanta på ordinarie platser.qusq-lite