Brittiska The Guardian har publicerat en lista över världens 50 mäktigaste bloggar och det är ganska intressant läsning. Högst upp på listan hamnar den av konservativa amerikaner så hatade Huffington Post, därefter följer ett brett omfång av bloggar som handlar om allt mellan himmel och jord (saker utöver det också för den delen).

Hur startar du en egen blogg?

Om du själv är sugen på att börja blogga så kan du följa de här stegen.

  1. Börja med att hitta en jämförelsetjänst för bloggplattformar, det gör du genom en enkel sökning på Google. Du bör få upp gott om alternativ med sidor som jämför fördelar och nackdelar mellan olika plattformar.
  2. När du har hittat en plattform som du tycker passar dig och ditt syfte så är det dags att söka upp den och registrera dig där.
  3. De flesta plattformar erbjuder någon form av färdiga designpaket som kan vara mer eller mindre fria. Vissa plattformar är friare än så och låter dig koda själv. Du har såklart valt utifrån dina kunskaper. Poängen är att du inte behöver några djupare kunskaper för att ha en snygg blogg.
  4. Nu är det dags att börja producera innehåll, det vill säga skriva. Här hänger det på din ambitionsnivå. Om du har ambitionen att växa och i slutändan få möjligheten att tjäna pengar genom annonser så gör du bäst i att producera innehåll utifrån utgångspunkten att andra ska kunna finna det användbart. Det här är förmodligen en process som kan ta lite tid och som du växer in i med ökat kunnande. Tålamod är din bästa vän.
  5. Skriv, skriv och skriv lite mer, men glöm inte av att läsa ibland också.


qusq-lite