Bakverk på bord

Bloggar med festtema lockar stora läsarsiffror. Trickset för dig som vill starta en temablogg är att finna ditt eget unika sätt att skriva och publicera material på. Fester och barnkalas är ett säkert tema då de allra flesta anordnar minst ett par tillställning per år. Allt från födelsedagar och förlovning till examen och körkort firas och tack vare sociala medier lägger vi allt mer krut på dekorationer och mat. Om du skapar en tilltalande blogg som är lätt att hitta där du delar med dig av festtips är du nästintill garanterad en stor skara följare.Bakverk på bord

Du kan hålla ett allmänt festtema på bloggen och skriva om olika typer av tillställningar eller så riktar du in dig på ett särskilt tema. Många småbarnsföräldrar söker inspiration till barnens kalas online och köper diverse kalastillbehör på Barnkalaset.se. Det kan därför vara en god ide att tipsa om vilka maträtter som är enkla att servera och som faller de allra minsta i smaken. Du kan skriva ut recept på tårtor som kan dekoreras med tårtoblat föreställande barnen eller favoritfiguren. Barnlekar och tävlingar är andra sökord som är flitigt förekommande och något man gärna vill läsa om.

Kategorisera inläggen på bloggen och länka till dem företag du skriver om och beskriv gärna för läsaren vad denne kan köpa just där. Ett exempel är att läsaren på en viss sajt kan hitta allt som kan tänkas behövas inför barnkalaset. Ge tips om prisvärda onlinebutiker som erbjuder tillbehör till både stora och små. Gärna butiker som har kompletta kalaslådor innehållande papperstallrikar med Disney-tryck och roliga piñatas som är en garanterad hit på kalaset.

Mat och tilltugg på fest

Utöver barnkalas, dekorationer och snygga dukningstips vill bloggläsare gärna få tips om mat och tilltugg för olika tillställningar. Ett hett tips för bloggen är att skriva om enkla men lyxiga aptitretare som går att förbereda i god tid innan gästerna anländer. Om du vill nå ut till så många läsare som möjligt är det viktigt att inkludera olika typer av mat och dryck. Tipsa om både kött- och vegetariska rätter och goda alkoholfria drinkar till kvällsbjudningarna.

Ballonger och konfetti

Något som ofta efterfrågas är tips på hur man organiserar en större fest. Att bjuda in många gäster är roligt men kräver också sitt när det kommer till planering och förberedelser. Blogga om mat som är smidig att tillaga åt ett större antal personer och flika gärna in listor som bloggläsaren kan följa för recept och råd.

Bilderna på en blogg är viktig för läsaren. De ska vara tilltalande och anpassade till bloggtexten. Om du skriver om förberedelser kan du inkludera en steg-för-steg-guide. förra året gjorde Snapchat en uppdatering som gör att du kan välja vilka som ser dina bilder och videos – ett perfekt bloggtips till läsaren som ska anordna en tillställning där gästerna är snabba på att föreviga och publicera festens höjdpunkter. Det är också bra att påminna läsaren som anordnar barnkalas att man alltid ska be om tillåtelse innan andras barn fotograferas. Som du ser kan man skriva i all oändlighet om olika fester och det är därför ett alldeles utmärkt bloggtema.qusq-lite