Ett barn i superhjältedräkt

Som nybliven förälder så öppnar sig en helt ny värld. Man får lära sig nya saker om sig själv men självklart också om barn. Det kan vara ett skönt sätt att lätta sitt hjärta och nå ut till andra i samma situation. Dock ska man tänka på att det som läggs ut på internet alltid kommer att finnas kvar. Lägg inte ut bilder på ditt barn som du inte kan stå för. Den lilla människan kommer ju att växa upp någon dag och ska tycka det du skrivit och lagt ut är okej.

Olika målarfärger på talrik

Som förälder kan man på nätet tipsa om allt från bowling stockholm till amningsskydd, allt behöver inte röra barnet. När man blir mamma förändras mycket i kroppen och man står för många nya utmaningar. Att låta en blogg kretsa kring föräldraskapet mer ur perspektivet från dig som mamma är en bra idé. Det finns många mamma grupper där man kan diskutera och skratta åt olika saker som händer i det vardagliga livet. På så sätt kan man också nå ut till andra nyblivna mammor som kanske vill träffas och ta en fika och liknande. Så klart gäller det inte bara nyblivna föräldrar utan alla föräldrar kan ibland behöva stöd och råd från varandra hur man ska agera i olika situationer.

Barn som gungarBarn är fantastiska på så många sätt. Varje barn är en egen individ med egna åsikter, ofta starka åsikter. Ibland vet man inte riktigt vad man ska säga eller göra och vill kanske dela med sig. Det är inte alltid man kommer göra rätt sak och också såna delar är också lärorik. Om man vill, kan man ha en sluten blogg, som bara nära och kära kan komma åt via lösenord. Här kan man på ett annat sätt berätta om olika framsteg som barnet gör. Det är kul att kunna titta tillbaka på.

Det är viktigt att veta att många gånger fyller man en mycket viktig funktion för andra föräldrar när man delar med sig av saker. Som förälder kan man känna sig väldigt ensam och vilsen ibland, men genom att höra historier från andra kan man känna sig mycket tryggare i sin roll. Prata och skriv med andra och lär dig mer om både barn och att vara förälder.qusq-lite