Det finns mängder med information på internet om hur du startar en blogg, och vad du bör tänka på för att attrahera så många läsare som möjligt. Däremot vet många av oss som använder Instagram att man snabbt kan få nya följare – men också förlora dem lika snabbt. Frågan är då hur man ska behålla sina läsare? Nedan tar vi upp några av de allra viktigaste tipsen, men vill du sedan söka ytterligare information så kan du klicka här. och få fler tips!

Ambition

 

För att lyckas med din blogg krävs det att din ambition ligger på topp! Med tanke på att bloggvärlden är så oerhört bred gäller det att bestämma sig för att lyckas, inte bara “ta det som det kommer”. I Sverige har vi ofta en “lagom-mentalitet”, och den är bra på många sätt, men inte när det gäller att lyckas med en affärsverksamhet eller liknande. Om du vill behålla dina läsare är det viktigt att du verkligen satsar på detta och ger järnet varje dag!

Innehåll av kvalitet

Rent konkret bör din ambition synas genom kvaliteten på din blogg. Om du skriver om resor bör du se till att dina inlägg innehåller mycket substans och inte så mycket “prat” som bara fyller ut texten. Skriv om exotiska ämnen som läsaren inte kan hitta information om hur enkelt som helst, d.v.s. se till att din blogg ses som en expert-blogg inom ditt område!

Frekventa blogginlägg

Något som hindrar många bloggare att nå sin högsta potential är bristen på tillräckligt frekventa inlägg. Tänk till exempel på vloggarna – ju mer du tittar på en persons videor, desto mer upplever du att du “känner” personen, och blir därför mer intresserad av att följa personens liv och inlägg. Av samma anledning räcker det inte att skriva ett inlägg en eller två gånger i veckan, utan helst varje dag – och gärna två gånger per dag. Det är också bra att länka bloggen till din Facebook eller Instagram, så att dina läsare kan följa dina insta-stories (som också bör uppdateras flera gånger om dagen).

Aktiv kommunikation

Att aktivt kommunicera med dina läsare är en av de bästa sakerna du kan göra! Ju mer uppmärksamhet du ger läsarna, desto mer engagerade kommer de att känna sig. Läsarna tappar snabbt intresset för sidor där de inte får någon respons, eftersom de lätt kan känna sig ignorerade och uppleva att du vill ha “fans” – och varför skulle de vilja vara dina fans? Få dina läsare att känna att de följer med dig på din resa till Brasilien, på din matlagningskurs eller på inredningen av din nya lägenhet. Behandla dem som vänner, så får du snabbt aktiva läsare som engagerar sig i dina inlägg!qusq-lite