Saknar du motivation att blogga? I så fall finns det knep du kan ta till för att öka motivationen och blogga på den nivå du önskar. Det viktigaste är att du lägger upp blogginlägg ofta så att du får fler följare, men det kräver att du lägger tid och energi på bloggen. Få upp motivationen med vin, godis eller något annat som du tycker sätter guldkant på tillvaron. På så vis kan det bli lättare att skapa en rutin att blogga.

Bättre motivation med vin?

Hur man ökar kreativiteten är väldigt individuellt och det gäller att hitta sitt sätt. Vissa får bättre kreativitet genom att göra något aktivt medan andra får det under vila. En del upplever att de får bättre kreativitet med lite alkohol i kroppen och med hjälp av ett glas vin kan kreativiteten komma igång. Det är nämligen till stor del kreativiteten som är motorn för motivationen då det är svårare att sätta igång att blogga om man inte vet vad man ska blogga om. Att göra sitt yttersta för att öka kreativiteten hjälper därmed till att öka motivationen.

Om vin är något du tycker sätter extra guldkant på tillvaron, kan du gärna besöka Vinoteket för att hitta ett passande vin att beställa hem. Vinoteket erbjuder fri frakt hem till dörren och du behöver därför inte göra något annat än att vänta på att få hem ditt vin.

Oavsett vad som kan locka dig till att blogga bör du använda dig av det. Det spelar mindre roll om det är vin från Vinoteket, kaffe, choklad eller något helt annat. Gör bloggandet till en mysig egentid som sätter guldkant på din tillvaro. Då kommer hjärnan förr eller senare att gilla att blogga, då den associerar det med en belöning.

Sätt igång – ta tjuren vid hornen

Många gånger när man ska skapa en ny livsstil handlar det mesta om att bara göra det. Alltså att inte skjuta upp det och inte ha andra prioriteringar som kommer emellan. Försök att hitta ett sätt att bara göra det utan att reflektera så mycket över det först. Det tar nämligen en hel del energi att tänka “jag borde” istället för att bara ta tag i saken. När man sedan väl sätter sig för att blogga kan energin vara slut. Ta istället tjuren vid hornen och se till att prioritera bloggandet lika högt som alla andra måsten i vardagen, om det så bara rör sig om fem minuters bloggtid per dag.qusq-lite