Alla bloggares stora dilemma är hur de ska få fler läsare till sin blogg. Det finns dock några knep du kan ta till för att få läsekretsen att växa.

Bloggen

Om du startat din blogg för att tjäna pengar vill du självklart se resultat. Att förbättra sin ekonomi genom passiv inkomst från nätet kan göra stor skillnad i livet. Men en blogg ger inte snabba pengar, utan är en långsiktig investering, som tillsammans med andra sätt kan förbättra din ekonomi. Ett tips för att förbättra din ekonomi är att köpa en begagnad bil som passar dina behov. Om du letar efter begagnade bilar i Stockholm har Riddermark Bil mycket att erbjuda – både för säljare och köpare.

Tävling

Att anordna en tävling är ett bra marknadsföringsknep för bloggen eller Youtubekanalen. Det ger läsarna både någonting att vinna, men också en orsak att gå tillbaka för att se om de vann. Det finns många bloggare som låter sina läsare tävla om bloggarnas egna böcker eller något annat som har med bloggen att göra – som en mugg eller en t-shirt med bloggens namn. Men om du verkligen vill nå läsare bör du erbjuda prispengar. De flesta personer är mycket mer intresserade av att vinna 100 kronor, än att vinna en t-shirt eller en mugg. Att vinna pengar på nätet är också någonting som kan vara en hjälp för människor – vinstpengarna kan ha ett reellt värde för dem. Därför blir alltså en tävling med reda kontanter mycket mer intressant för läsarna än om de kan vinna en sak.

Anordna en träff

Om du har en blogg eller Youtubekanal kan du anordna en träff i en större stad som Stockholm eller Göteborg. Om din blogg handlar om kläder och skönhet kan du höra med en Vintagebutik om du och dina läsare kan få besöka den för en kväll och kolla på kläder. Dina läsare måste då föranmäla sig, så att du och butiksinnehavaren vet hur många som kommer. När de kommer till butiken kan du bjuda på något gott att dricka och äta, och sedan titta på kläderna tillsammans. Gör det till ett exklusivt evenemang som blir åtråvärt för andra läsare – så att de vill komma med nästa gång. Det spelar ingen roll vilken slags blogg du har, du kan alltid göra upp om en träff. Tänk på att träffen ska vara på ett allmänt ställe utifrån säkerhetsskäl. Du har ju inte träffat dina läsare IRL, och det gäller särskilt om du är tjej.

Gästbloggare

Om du känner en annan bloggare, så kan ni hjälpa varandra genom att gästblogga. Det innebär att ni skriver en bloggartikel i den andras blogg och länkar tillbaka till era egna bloggar. Det är också möjligt att betala för att andra bloggare ska länka till din blogg eller för att en bloggartikel ska publiceras på en större hemsida. Det kan faktiskt vara klokt att betala för en sådan tjänst, då det kommer att ge dig bra länkar, och alltså förbättra din ranking på sökmotorerna.qusq-lite