För att skapa en blogg behövs egentligen ingen utrustning – det är bara att registrera sig på en gratis bloggplattform, som Word Press, och börja skriva. Om man däremot vill satsa på sin blogg, kan det vara bra att investera i viss utrustning som hjälper en att ta bloggen till nästa nivå.

Det kan till exempel vara bra att investera i en dator som verkligen är bärbar, om man inte redan har det. Laptops är visserligen den vanligaste hemdatorn numera, men många har så stora skärmar att de egentligen inte är smidiga att bära med sig överallt ändå. Som bloggare är det alltid bra att ha möjlighet att skriva ett utkast till ett inlägg eller publicera ett inlägg när man är på språng, antingen för att inspirationen slår till eller helt enkelt för att man har dötid som kan användas åt att skriva, till exempel under tågresor. Då är det bra att ha en liten och smidig laptop som man alltid kan ha med sig i väskan.

Något annat som kan vara bra att satsa på är en kamera av bra kvalitet. Bilder förhöjer nämligen blogginlägg markant, i alla fall om det är högkvalitativa bilder. Har man råd kan det därför vara bra att investera i en systemkamera, eftersom de fortfarande tar bättre bilder än mobilkameror gör. Man bör ta för vana att ha med sig kameran när man åker iväg på någonstans, eftersom man aldrig vet när ett bra tillfälle att ta bilder för bloggen kan uppstå.

Det kanske viktigaste hjälpmedlet för bloggare och andra skribenter är dock en god natts sömn, eftersom man sällan producerar intressant och välskrivet innehåll om man lider av sömnbrist. Det första man ska investera i om man börjar blogga är därför inte en ny dator eller en systemkamera, utan en Tempur-kudde eller annan kudde som man sover riktigt bra på.qusq-lite