Om du är bloggare och funderar på att börja sälja något via din blogg så finns det ett par saker du bör tänka igenom innan du tar det steget. Bland annat kan det vara bra att se över hur det hela ska genomföras och för det kan du behöva anlita en supply chain manager.

Sälja med bloggen som verktyg

Många befintliga bloggare är säljare av diverse produkter. Vad de säljer beror mycket på vad deras bloggar handlar om och vilka produkter eller tjänster som de själva brinner för. En del säljer produkterna via annonsintäkter där olika företag får en liten annons på bloggen. Men inkomsterna kan även komma i form av att bloggarna själva gör reklam för produkten eller tjänsten. Vissa, men långt ifrån alla, går så långt att faktiskt sälja produkten eller tjänsten själva. Om det är något som du är intresserad av så är det något som skulle kunna bli en bra inkomstkälla för dig både på kort och lång sikt.

Ta hjälp redan i början

För att utveckla idén om att bli återförsäljare av något kan det vara bra att ta hjälp redan i början av processen. Anlita gärna en interim supply chain manager, alltså en tillfällig expert på supply chain, som kan hjälpa dig att bygga upp och verkställa idén. Huvudsaken är att övergången från idé till verklighet ska gå så smidigt som möjligt. Han eller hon kan ge dig tips och råd gällande exempelvis transporten till kunden, hur mycket du ska ha på lager hemma eller hur du själv kan jobba för att få ett så bra resultat som möjligt.

Förutom att ta experthjälp i tidigt skede kan det vara bra att se över dina möjligheter. För att kunna använda bloggen som en form av marknadsföring bör du ha tillräckligt många följare. Om du inte har det, kan det vara bra att skaffa det först.qusq-lite