Vill du skriva en blogg som kan ge dig en bra förtjänst? Då bör du satsa på bilar. Ett mycket bra ämne med många produkter att sälja.

Bilar

Bilar är ett mycket bra bloggämne, det intresserar väldigt många och det finns mycket kunskap att tillgå, som till exempel via tidningen Vi bilägare; dessutom är det en bransch som omsätter mycket pengar. Branscher med stor omsättning är sådana som bloggare eller Youtubers kan tjäna pengar på. En bilblogg kan vara en plats som folk som egentligen inte är intresserade av bilar ändå kan gå in på. De ska köpa en ny bil och vill få goda tips på vad som kan passa dem utifrån bränsleförbrukning, familjesituationen eller andrahandsvärdet på olika modeller.

Nischa din bilblogg

För att lyckas måste du nischa din bilblogg, vilket innebär att du måste skriva om en särskild aspekt av bilar eller ägandet av din bil. Det går inte att skriva om bilar generellt utan du måste satsa på en vinkel som du både kan tjäna pengar på och som intresserar dig. Det är oerhört viktigt att blogga om ett ämne som du antingen har mycket kunskap om eller är väldigt intresserad av. Bra bloggämnen inom bilar kan vara: märke, ekonomi och design.

Låt oss säga att du startar en blogg om Volvo. När du börjar få besökare kan du efter ett tag skriva om andra bilmärken, men du kan inte börja med att blogga om tio olika bilmärken. Dels måste du vända dig till en särskild målgrupp för att de ska återkomma till din blogg, dels måste du blogga utifrån hur sökmotorernas algoritmer fungerar. SEO, sökmotoroptimering, är oerhört viktigt för att du ska få besökare. Om du skriver en blogg som handlar om Volvo V 70 som semesterbil, ska du ha de orden med i många av dina rubriker. Ju mer trafik du får, desto mer får du även i framtiden, det blir en slags snöbollseffekt.qusq-lite