En gästvänlig och attraktiv blogg är en blogg som nischat sig så läsarna vet vad de får när de besöker den. De som gillar innehållet på bloggen blir ofta trogna följeslagare och prenumererar gärna för att få alla uppdateringar. Då vet man att man lyckats. Ett misstag som många gör är att de är för breda i sitt bloggande. De skjuter vitt och brett för att eventuellt få träff på några som uppskattar det man gör. Det fungerar inte. Anledningen till det är flera. Dels vet inte läsarna vad de får men framförallt vet inte sökmotorerna vad bloggen handlar om. När sökmotorerna inte förstår poängen med en blogg kan man ranka med enstaka inlägg om man har tur men för att förenkla för sig själv bör man alltså skapa sig en nisch. Ett intresseområde som fokuserar på likasinnade är det absolut bästa sättet att bjuda in nya läsare och ha en välkomnande och gästvänlig blogg, som sökmotorerna förstår sig på dessutom.

Vinna eller försvinna

Det finns bloggare som lyckats osedvanligt bra med att nå ut till stora följarskaror och som på så vis blivit stora företagsledare genom sitt bloggande. Bloggarna är företagandet som gjort dem framgångsrika. Enligt bloggstjärnan Blondinbellas tips så är det bara vissa som lyckas. Dock upplevs hon som en aning självgod i sin text och man får intrycket att hon vill skrämma de människor som knappt kommit igång med sitt bloggande. Tips i all ära men det viktiga är att man har rätt inställning när man sätter igång och bloggar. Poängen med bloggandet ska vara att ha roligt, INTE primärt att tjäna pengar. Startar man en blogg med syftet att man ska bli rik och berömd så bloggar man av fel anledning. Då kommer man att ge upp förr eller senare och troligtvis förr. Skulle man röna så stora framgångar med sin blogg att man blir efterfrågad av annonsörer och samarbetspartners då handlar det mer om tur än om affärssinne. Ska man blogga för att göra affärer då har Blondinbella rätt, då kommer man att behöva anställa någon som sköter om bloggandet.

Skapa en intressant blogg

Du måste ha roligt för att blogga annars kommer du att tappa sugen. Om du vill blogga om ditten och datten så kommer du att ha en s.k. livsstilsblogg. Den typen av bloggar är som en dagbok där man följer bloggaren. Det är den typen av bloggar som gjort såna som Blondinbella till vad de är idag så den sortens bloggar fungerar alldeles utmärkt. Om man inte vill skriva om sig själv och sitt privatliv så bör man nischa sig så att publiken vet vad de får som sagt. Ju smalare nisch desto bättre av den enkla anledningen att man då är relativt ensam som skriver om ämnet. Man kanske fokuserar på minnesvärda och läskiga halloween kläder och skriver och fotar om maskerader, då kommer man att attrahera folk som behöver ideer till sina barns fester och så vidare. Nischa dig mot ett ämne du tycker är roligt. Har du flera intresseområden? Ja, men så bra då skapar du flera bloggar.qusq-lite