Det går att blogga om de flesta saker och några av de mest lästa bloggarna i Sverige är så kallade livsstilsbloggar. Har man en sådan blogg kan man i regel skriva om precis vad som helst och de flesta livsstilsbloggare skriver helt enkelt om det som händer i deras vardagliga liv. Om du är singel är det ett bra val att skriva om just det. Det finns många olika inriktningar inom ämnet som man kan rikta in sig på. Skriv till exempel om hur det fungerar på dejtingmarknaden och om dina upplevelser därifrån. Det är ett ämne som intresserar och engagerar många, vilket gör det lättare för dig att hitta många läsare. Varför inte ge dejtingtips också? Eller kanske du trivs med att vara singel och har ingen lust alls att hitta en partner. Även det är ett intressant ämne som är värt att skriva om. Att vara långvarig singel är vanligare än någonsin förr, men det är likväl en livsstil som är värd att berätta om.

Det finns mycket att skriva om

Behandlas man annorlunda när man är singel? Eftersom samhället i stor del är anpassat för människor som är i en parrelation kan det vara ett intressant ämne att ta upp. Hur det är med ensamheten när man inte har någon respektive kan också vara spännande att läsa om. Dessutom, hur känns pressen från familj och bekanta när det kommer till att hitta någon? Detta är ganska allvarliga ämnen som kanske passar vissa bloggare, men andra kanske hellre vill skriva lite mer lättsamt om singellivet. Ett tips är att låta sig inspireras av hur andra skriver om singellivet. Carrie Bradshaw från Sex and the City är ett exempel på en karaktär som man kan hämta inspiration från. Eftersom inga fler SATC-filmer är inplanerade finns det ett tomrum som säkert kan fyllas av en skribent som är duktig på att gestalta singellivet. En välskriven text om intressanta ämnen kombinerat med många fina bilder ger en bra blogg, men det gäller även att någon läser den. För att hitta läsare kan man nätverka med andra bloggare eller kanske marknadsföra bloggen genom sociala medier.

Blogga för en vuxen publik

Det är enkelt att starta en blogg idag, men det innebär att man måste skriva om något intressant för att stå ut från mängden av bloggar som redan finns. Självklart ska man skriva om det man finner intressant, men det är aldrig en dålig idé att försöka vara unik när man gör något. En marknad som kanske inte är för alla, men som faktiskt har en stor möjlighet att synas är sex. Känner man sig bekväm med att skriva om hur ens sexliv ser ut som singel är det ett ämne som många finner intressant. Självklart kan man vara anonym bloggare om man vill det. Varför inte skriva om olika sexupplevelser, eller kanske du hellre vill recensera sexleksaker. Till exempel här finns roliga sexleksaker som du kan recensera på bloggen. Även denna typ av blogg kan inspireras av Carries blogg i Sex and the City. Sex, kärlek och singellivet är helt enkelt ämnen som inspirerar och intresserar andra.qusq-lite